Την Δευτέρα 24/04/2023 και ώρα 4:00 μ.μ. έως 6:20 μ.μ. θα παρουσιαστεί στο ΔΙΕΚ Χαλανδρίου η θεατρική διαδραστική παράσταση με τίτλο “Γιάννης X=χenos”.
 
Η παράσταση προσφέρεται δωρεάν από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ(Τμήματα Παιδείας και Πολιτισμού) σε συνεργασία με το ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ- ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, με στόχο την προσέγγιση και αντιμετώπιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, της έννοιας της “διαφορετικότητας” και της βίας εν γένει μέσα από την τέχνη του Θεάτρου. 
Μια παράσταση βασισμένη στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (Βullying), τη βία και τη “διαφορετικότητα” εν γένει. 
Η παράσταση φέρνει στο φως τα αίτια και τα χαρακτηριστικά των συμπεριφορών του «θύματος» και του «θύτη». Έτσι τα παιδιά μέσα από το θέατρο παρακολουθούν και αναγνωρίζουν συμπεριφορές και χαρακτήρες και  επί πλέον καλούνται να πάρουν θέση και να κρατήσουν αποστάσεις από το φαινόμενο.(Μπορείτε να δείτε αν θέλετε  περισσότερα στοιχεία στο συνημμένο αρχείο). 
 
Κείμενο/Σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ Σκηνικό/κοστούμια  ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ Σχεδιασμός πρωτότυπων βιντεοπροβολών ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΕΛΑΣ Σχεδιασμός ειδικών φωτισμών και ήχου ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ Μουσική  ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ Παίζουν: Τρύφων Μπάρκας (ηθοποιός), Θεόδωρος Ελευθεριάδης (ηθοποιός) Γιάννης Ζέρβας (ηθοποιός, θεατρολόγος) Τατιάνα Άρκου (ηθοποιός, φιλόλογος), Ναταλία Φλουρή (ηθοποιός, τραγουδίστρια) και  ο Σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής σε ρόλο αφηγητή και  συντονιστή της διάδρασης – συζήτησης με το κοινό. Στις βιντεοπροβολές συμμετέχουν οι ηθοποιοί ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΑΙ  ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ Διάρκεια παράστασης και συζήτησης: 1 ώρα και 20′
Σε συνέχεια της παράστασης το Θέατρο μας θα παραδώσει στη Διεύθυνση του σχολείου σε ηλεκτρονική μορφή, ένα εγχειρίδιο ως συνοδευτικό  υλικό, προϊόν έρευνας και συλλογικής μελέτης του ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, έμπειρων ψυχολόγων, σχολικών συμβούλων, εκπαιδευτικών και κοινωνικών λειτουργών, καθώς και της μακρόχρονης εμπειρίας της ίδιας της παράστασης σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ευχή και προσπάθεια μας είναι και τα δύο από κοινού(παράσταση + εγχειρίδιο) να αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία πρωτίστως για την πρόληψη και βεβαίως για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στην Εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και επέκεινα.
Ευχαριστούμε θερμά την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, τον Περιφερειάρχη Αττικής κύριο Γ.Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κύριο Χάρη Ρώμα και τον Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Παιδείας Κύριο Μπάμπη Αλεξανδράτο, για την ευαισθητοποίηση, το έμπρακτο ενδιαφέρον και τη στήριξη τους προς την Παιδεία και τον Πολιτισμό!