1. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του ΔΙΕΚ.
  2. Στα εργαστηριακά μαθήματα που δεν διεξάγονται με την χρήση μάσκας, απαιτείται η τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων.
  3. Σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης αναφορικά με την χρήση προστατευτικής μάσκας, όπου αυτή προβλέπεται, δε θα επιτρέπεται η είσοδος στις εκπαιδευτικές δομές του Δημοσίου ΙΕΚ Χαλανδρίου.
  4. Για τους μη εμβολιασμένους καταρτιζόμενους, εκπαιδευτές καθώς και για τα διοικητικά στελέχη του ΔΙΕΚ Χαλανδρίου απαιτείται υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος ανίχνευσης του κορονοϊού, ο οποίος θα διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντιστοίχως. Οι ανωτέρω θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης προκειμένου να προσέρχονται στις δομές του ΔΙΕΚ Χαλανδρίου.
  5. Σε περίπτωση που καταρτιζόμενος, εκπαιδευτής ή διοικητικό στέλεχος του ΔΙΕΚ εκδηλώσει συμπτώματα του COVID-19 εκτός των δομών του ΔΙΕΚ Χαλανδρίου, παραμένει στην οικία του και οφείλει να ενημερώσει την διοίκηση του ΔΙΕΚ.
  6. Σε περίπτωση που καταρτιζόμενος, εκπαιδευτής ή διοικητικό στέλεχος του ΔΙΕΚ εκδηλώσει συμπτώματα του COVID-19 εντός των δομών του ΔΙΕΚ Χαλανδρίου, αποχωρεί άμεσα από το ΔΙΕΚ και ο υπεύθυνος διαχείρισης COVID που έχει οριστεί από τον Διευθυντή του ΔΙΕΚ προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες ενημερώνοντας τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.