ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Α. Προθεσμίες Εγγραφών
Καλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό να προσέλθουν απαραιτήτως από την Δευτέρα 28-08-2023 έως την Πέμπτη 31-08-2023 στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτυχίας τους για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής.

*Για το χρονικό διάστημα 1-6/9/2023 θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Παρακαλούνται όπως οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι να προσέρχονται στο ΔΙΕΚ Χαλανδρίου μεταξύ 10:30 – 13:30 .
Στοιχεία επικοινωνίας των κατά τόπους ΙΕΚ μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/contact

Η τήρηση της παραπάνω προθεσμίας εγγραφής είναι ΚΡΙΣΙΜΗ. Όσοι επιτυχόντες υποψήφιοι δεν ολοκληρώσουν την εγγραφή τους εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν επιθυμούν να εγγραφούν. Οι κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν, θα διατεθούν προς κάλυψη από τη διαδικασία αιτήσεων του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το άρθρο 25 του ν.4763/2020 και τον Κανονισμό Λειτουργίας των Ι.Ε.Κ..

Σε περίπτωση που το σύστημα ενημερώσει τους επιτυχόντες ότι απαιτείται κατάθεση πρόσθετων δικαιολογητικών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Δ.Ι.Ε.Κ. επιτυχίας τους ΕΝΤΟΣ της ίδιας προθεσμίας με τα δικαιολογητικά αυτά και εμπρόθεσμα να επιβεβαιωθούν ηλεκτρονικά τα μόριά τους από τα στελέχη των Δ.Ι.Ε.Κ., αλλιώς η εγγραφή τους δεν ολοκληρώνεται και το δικαίωμα για εγγραφή με το παράλληλο μηχανογραφικό χάνεται.

Β. Δικαιολογητικά
Κατά την προσέλευσή τους στα κατά τόπους Δημόσια ΙΕΚ, οι επιτυχόντες υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν:

1. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.

2. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ).

3. Βεβαίωση ΑΜΚΑ

Σχετική αναζήτηση Βεβαίωσης ΑΜΚΑ μπορεί να γίνει στοhttps://www.amka.gr/AMKAGR/

4. Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία).

*Δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη επιλογή κριτηρίων της Τριτεκνίας και της Πολυτεκνίας.

Τα φωτοαντίγραφα δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένα. Αρκούν απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων από δημόσιες υπηρεσίες (Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74 /Α’/26-3-2014).

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους αυτοπροσώπως, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση. Αν αυτό δεν είναι δυνατό για σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο (π.χ. ασθένεια, ωράριο εργασίας), τα δικαιολογητικά του υποψηφίου κατατίθενται με την απαραίτητη εξουσιοδότηση στο φάκελο εγγραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές, παρακαλούμε όπως μελετήσετε τις οδηγίες εδώ: https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/docs/enrollment.pdf

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η εγγραφή του υποψηφίου ταυτόχρονα σε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση ΑΕΙ και σε Δημόσιο ΙΕΚ.