AITHΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΟ 01/09/2023

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Α. Προθεσμίες Εγγραφών
Καλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό να ολοκληρώσουν απαραιτήτως από την Δευτέρα 28-08-2023 έως την Τετάρτη 06-09-2023 στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτυχίας τους την εγγραφή τους.

Παρακαλούνται όπως οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι να προσέρχονται στο ΔΙΕΚ Χαλανδρίου μεταξύ 15:30 – 19:30 .
Στοιχεία επικοινωνίας των κατά τόπους ΙΕΚ μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/contact

Η τήρηση της παραπάνω προθεσμίας εγγραφής είναι ΚΡΙΣΙΜΗ. Όσοι επιτυχόντες υποψήφιοι δεν ολοκληρώσουν την εγγραφή τους εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν επιθυμούν να εγγραφούν. Οι κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν, θα διατεθούν προς κάλυψη από τη διαδικασία αιτήσεων του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το άρθρο 25 του ν.4763/2020 και τον Κανονισμό Λειτουργίας των Ι.Ε.Κ..

Σε περίπτωση που το σύστημα ενημερώσει τους επιτυχόντες ότι απαιτείται κατάθεση πρόσθετων δικαιολογητικών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Δ.Ι.Ε.Κ. επιτυχίας τους ΕΝΤΟΣ της ίδιας προθεσμίας με τα δικαιολογητικά αυτά και εμπρόθεσμα να επιβεβαιωθούν ηλεκτρονικά τα μόριά τους από τα στελέχη των Δ.Ι.Ε.Κ., αλλιώς η εγγραφή τους δεν ολοκληρώνεται και το δικαίωμα για εγγραφή με το παράλληλο μηχανογραφικό χάνεται.

Β. Δικαιολογητικά
Κατά την προσέλευσή τους στα κατά τόπους Δημόσια ΙΕΚ, οι επιτυχόντες υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν:

1. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.

2. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ).

3. Βεβαίωση ΑΜΚΑ

Σχετική αναζήτηση Βεβαίωσης ΑΜΚΑ μπορεί να γίνει στοhttps://www.amka.gr/AMKAGR/

4. Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία).

*Δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη επιλογή κριτηρίων της Τριτεκνίας και της Πολυτεκνίας.

Τα φωτοαντίγραφα δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένα. Αρκούν απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων από δημόσιες υπηρεσίες (Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74 /Α’/26-3-2014).

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους αυτοπροσώπως, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση. Αν αυτό δεν είναι δυνατό για σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο (π.χ. ασθένεια, ωράριο εργασίας), τα δικαιολογητικά του υποψηφίου κατατίθενται με την απαραίτητη εξουσιοδότηση στο φάκελο εγγραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές, παρακαλούμε όπως μελετήσετε τις οδηγίες εδώ: https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/docs/enrollment.pdf

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΣΧΟΛΗ, ΤΜΗΜΑ Ή ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕκ
EΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ (αποφοίτων ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, ΤΕΛ)

Πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ., μπορούν να εγγραφούν κατά περίπτωση στο Γ’ εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν από ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε Β΄ κύκλου ή Τ.Ε.Λ. από 01/09/2023 έως και 15/09/2022 μεταξύ 15:30 – 19:30 .

  • Εγγραφές πτυχιούχων ΕΠΑΛ σε συναφείς ειδικότητες Δημοσίων ΙΕΚ Γ εξαμήνου .
    (Δικαιολογητικά: αίτηση, φωτοτυπίες: ταυτότητα, πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας, βεβαίωση ΑΜΚΑ)

Σχετική αναζήτηση Βεβαίωσης ΑΜΚΑ μπορεί να γίνει στοhttps://www.amka.gr/AMKAGR/

Η διαδικασία εγγραφής γίνεται αποκλειστικά δια ζώσης προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντος τους, τα οποία έχουν Γ’ εξάμηνο στις συναφείς ειδικότητες.

Οι ειδικότητες Γ’ εξαμήνου που παρέχουν τα Δ.Ι.Ε.Κ. την περίοδο 2022-2023 στο χειμερινό εξάμηνο είναι:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
  • ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
  • ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
  • ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
  • ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ
  • ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ – ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)

Αίτηση εγγραφής αποφοίτων ΕΠΑΛ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Οι καταρτιζόμενοι που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το Β΄ εξάμηνο κατάρτισής τους δύνανται να υποβάλλουν αίτηση ανανέωσης εγγραφής τους στο Γ΄ εξάμηνο από 01-30 Σεπτεμβρίου 2023.

Η αίτηση συμπληρώνεται έντυπα στην Γραμματεία του ΔΙΕΚ Χαλανδρίου ή  ηλεκτρονικά και αποστέλλεται μόνο μέσω email (mail@iek-chalandr.att.sch.gr). Δεν απαιτείται να την εκτυπώσετε και να την υπογράψετε. Την αποστέλλετε μέσω του email που έχετε δηλώσει κατά την αρχική εγγραφή σας στο ΔΙΕΚ Χαλανδρίου.

Παρακαλούμε μην καλείτε τηλεφωνικά αν αυτό δεν είναι απολύτως αναγκαίο.

Αίτηση ανανέωσης εγγραφής

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΚ

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις για κατάταξη, από 01/09/2023 έως και 15/09/2022 μεταξύ 15:30 – 19:30 να υποβάλουν αίτηση στη Γραμματεία του ΙΕΚ έντυπα ή ηλεκτρονικά προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά :

  • Κατατάξεις αποφοίτων ΙΕΚ σε συναφή ειδικότητα .
    (Δικαιολογητικά: αίτηση, ταυτότητα, Β.Ε.Κ., πρωτότυπο Ατομικό Δελτίο Καταρτιζομένου από το ΙΕΚ αποφοίτησης)

Σχετική αναζήτηση Βεβαίωσης ΑΜΚΑ μπορεί να γίνει στοhttps://www.amka.gr/AMKAGR/

Αίτηση κατάταξης

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2023Β

Οι καταρτιζόμενοι/ες που επιθυμούν να επαναπαρακολουθήσουν μαθήματα του φθινοπωρινού εξαμήνου 2023Β, καλούνται όπως υποβάλλουν σχετική αίτηση έως 30/09/2023 στην Γραμματεία του ΔΙΕΚ.

Αίτηση